Συνταγή: Πώς να κοιμίσω το μωρό;

Συνταγή: Πώς να κοιμίσω το μωρό;

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 

Εκτέλεση:

Πριν ξεκινήσουμε διάβασε λίγες πληροφορίες για να μάθεις τι είναι οι λευκοί ήχοι…

Οι λευκοί ήχοι είναι ήχοι όπως, ο ήχος της βροχής, ο ήχος της ηλεκτρικής σκούπας, ο ήχος από το πιστολάκι για τα μαλλιά, τους οποίους τα βρέφη αγαπούν, καθώς θυμίζουν τους ήχους που άκουγαν ήδη από τη μήτρα. Στα πλεονεκτήματα των λευκών ήχων είναι ότι βοηθούν τα βρέφη στον ύπνο, τουλάχιστον μέχρι το 1ο έτος,  καθώς μπλοκάρουν τους άλλους ήχους, για παράδειγμα το θόρυβο που μπορεί να κάνει το αδερφάκι τους κα. Επίσης, μειώνουν το άγχος του μωρού, όταν, για παράδειγμα,  είναι πολύ κουρασμένο ή  όταν υπάρχουν πολλά ερεθίσματα γύρω του κ.α. Τέλος, βοηθούν το παιδί να κλαίει λιγότερο και μειώνουν τον κίνδυνο για το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου (SIDS) .

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν την συνταγή για να κοιμηθεί το μωρό σας !

 

Ας ξεκινήσουμε….

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί όταν είσαι έγκυος όλοι σου λένε… κοιμήσου τώρα όσο περισσότερο μπορείς?

Το είχα ακούσει τόσες πολλές φορές από γνωστούς και από άγνωστους, κάτι που σημαίνει ότι πολλααααά μωράκια δεν κοιμούνται εύκολα και αλήθεια το είχα πιστέψει…”Τα μωρά δεν κοιμούνται “.

Το δικό μου μωράκι ήρθε να καταρρίψει το μύθο λοιπόν & σαν τέλεια προγραμματισμένο ρομπότ (έτσι το έλεγα και το λέω ακόμα…) ο Κωνσταντίνακος έτρωγε, λερωνόταν και κοιμόταν αμέσως σαν πουλάκι… ναι το γνωστό μαμ, κακά και νάνι!!

Πόσο τυχερή ήμουν ακόμα το καυχιέμαι… Ώσπου ήρθε το μικρό μου μπιζουδάκι, μετά από 9 χρόνια να μου μάθει τι θα πει αϋπνία.

Η μπεμπούλα λοιπόν από το μαιευτήριο, έδειξε ότι με τον ύπνο δεν ήταν καλοί φίλοι και το επιβεβαίωσε & στο σπίτι.

Όταν ερχόταν η ώρα του ύπνου ξαφνικά το μωρό άρχιζε να έχει ένα εκνευρισμό. Σαν να μην έβρισκε τη θέση που το βόλευε στην αγκαλιά μου (δεν υπήρχε περίπτωση να κοιμηθεί στο κρεβατάκι της, αν δεν κοιμόταν για τα καλά στην αγκαλιά μου…) και να σου γκρίνια και κλάμα.

Πραγματικά τα βρήκα μπαστούνια, γιατί με τον αποκλειστικό θηλασμό κάθε 2-3 ώρες, ο ύπνος, μου ήταν πολύτιμος. Ειδικά για να μπορέσω να αντεπεξέλθω σε όλες τις υποχρεώσεις του μωρού, ενός 9χρονου και του σπιτιού. Η μικρή γαντζωμένη όλη μέρα πάνω μου (να είναι καλά το Baby K’tan…) και ο ύπνος της 1 ώρα maximum. Το αποτέλεσμα; εγώ να μην μπορώ να κοιμηθώ καθόλου.

Αυτό που παρατήρησα ήταν, ότι αφού στριφογύριζε αρκετά, πάντα στο τέλος ακουμπούσε το κεφαλάκι της πάνω στην καρδιά μου και τελικά αποκοιμόταν. Ο χτύπος της καρδιάς της μαμάς είναι ο ήχος που ακούει το μωρό 9 μήνες, οπότε του είναι γνώριμος και το ηρεμεί.

Πόσο χαζή ήμουν σκέφτηκα… μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας από την αϋπνία. Γιατί θα με ρωτήσετε…

Η λύση…

Γιατί έχω  προτείνει και πουλήσει στο μαγαζί, τόσα ζωάκια με λευκούς ήχους σε πελάτισσες που έψαχναν δώρο για το μαιευτήριο! Ένα δώρο πρωτότυπο και προπάντων χρηστικό για τη μαμά και το μωρό. Ένα δώρο που δεν είχα πάρει εγώ η ίδια για το δικό μου μωρό, γιατί πίστευα ότι θα κοιμάται εύκολα όπως ο αδερφός της.

Έστειλα τον σύζυγο αμέσως και μου έφερε όχι ένα αλλά 2 ζωάκια, από τη δουλειά και το θαύμα έγινε. Το ένα έχει προτζέκτορα με 3 διαφορετικά χρώματα προβολής, λευκούς ήχους και 3 νανουρίσματα με μελωδία. Το άλλο έχει το δόνηση, τον ήχο της καρδιάς, τον ήχο της αναπνοής και είναι και πανάκι παρηγοριάς. Αυτά τα τέλεια μαλακά βελούδινα πανάκια, που τόσο πολύ αρέσει στα μωράκια και τα νηπιάκια να τρίβουν στα μουτράκια τους για να νανουρίζονται.

Μόλις πατήσεις το κουμπί, το μωρό είναι σαν να μαγεύεται… και γλυκά γλυκά αφήνεται στην αγκαλιά του Μορφέα. Έχει τόσο πλάκα που μόνο αν το δεις στην πράξη θα το πιστέψεις.

Όταν το 15λεπτο που είχα ορίσει για το αυτόματο κλείσιμο τελείωνε και ο ήχος σταματούσε το μωρό ξύπναγε. Ήταν απίστευτο, κάθε φορά που ο ήχος διακόπτονταν, το μωρό άνοιγε τα μάτια του ενώ φαινόταν ότι ήταν σε βαθύ ύπνο. Ευτυχώς όμως ο αισθητήρας ενεργοποίησης όταν το μωρό κλάψει, το θέτει αμέσως πάλι σε λειτουργία! Έτσι εσύ γλιτώνεις τον πανικό να ψάχνεις μέσα στα σκοτάδια το κουμπί με το φόβο το μωρό να ξαγρυπνήσει.

Ο αγαπημένος ήχος της μπέμπας είναι ο χτύπος της καρδιάς και λόγω μεγέθους το παίρνουμε παντού μαζί μας και επίσης ο ήχος του καταρράκτη, που πλέον αρέσει και στη μαμά και στον μπαμπά και όλοι μαζί κάνουν τον τέλειο βραδινό ύπνο!!

Η μπέμπα χάρη στους λευκούς ήχους είναι πιο ήρεμη και απολαμβάνει τον ύπνο της και μαζί της κι εμείς.

 

Καλή επιτυχία!!!!!

 

Author:mamallama_babyllama