Εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά παιχνίδια για το νήπιο!

Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 7 καλύτερα παιχνίδια για να παίξετε με τα παιδιά (κυρίως τα νηπιάκια) στο σπίτι. Δεν είναι κούκλες, δεν είναι αυτοκινητάκια, είναι παιχνίδια που παίζουν στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό και βοηθούν την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Είναι unisex δεν έχει σημασία αν είναι αγόρια ή κορίτσια. Ο στόχος είναι να διοχετεύσουν όλη την ενέργεια τους παίζοντας κάτι που θα τους διασκεδάσει, θα γελάσουν και κυρίως θα μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς.

Πάμε:

1. Moves and Sounds

Με το Moves & Sounds (Κινήσεις και Φωνές) προσπαθείς να κάνεις τον ήχο του ελέφαντα και μετά το τρένο!

Δώσε προσοχή γιατί κάθε φορά κάτι θα προστίθεται σε αυτά που θα πρέπει να κάνεις. Από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που παίζεται παντού και βοηθάει μυαλό και σώμα να συγχρονιστεί!

Σηκώνεται και η μαμά και κάνει κινήσεις!

2. Τενεκεδάκια

Κλασσικό και αγαπημένο παιχνίδι. Στήνουμε και πετάμε. Ποιος θα τα ρίξει όλα; Χίλια δυο παιχνίδια μπορείτε να σκεφτείτε και να παίξετε μαζί τους.

 

3. Ντόμινο

Για πιο ήπιες καταστάσεις και για γονείς που τους αρέσει το ντόμινο και θέλουν να το δείξουν και στα παιδιά. Βοηθάει με τους αριθμούς και τις πρώτες “μαθηματικές” σκέψεις. Τα κομμάτια είναι μεγάλα και θα παιχτεί καλύτερα στο πάτωμα. Και φυσικά αν βαρεθούν τα νηπιάκια κάνουν το ντόμινο τουβλάκια. (Σημείωση – είναι απίθανο ντόμινο και αργότερα μπορείτε να στολίσετε και το δωμάτιο)

4. Οι κάλτσες του κροκόδειλου!

Το αγαπημένο μου! Από 4 ετών και μέχρι ενήλικας… Πολύ γέλιο, ωραία φασαρία και μεγάλος ανταγωνισμός. Ποιος θα βρει τη σωστή κάλτσα για τον κροκόδειλο;

 

5. Circus Elephants (Το τσίρκο με τους Ελέφαντες)

Ξύλινοι ελέφαντες που μαθαίνουν αριθμούς, μαθαίνουν βασικές αρχές παζλ, μαθαίνουν ισορροπία! Κατάλληλο για παιδιά από 3 ετών … και μικρότερα.

6. Μάζεψε τα μήλα (applepicking)

Ιδανικό για όλη την οικογένεια! Βγάλε ένα μήλο χωρίς να αφήσεις την μπάρα να κουνηθεί.Μάζεψε όσα πιο πολλά μπορείς. Παίξε με τις κάρτες για έξτρα πόντους. Παιχνίδι μνήμης και λεπτής κινητικότητας.

7. Βρές το ψαράκι!

Χαμός θα γίνει με αυτό το επιτραπέζιο! Ρίχνεις ζάρια και πρέπει να βρεις το σωστό ψαράκι! Παιχνίδι που αγάπησαν και οι εκπαιδευτικοί και βοηθάει τα παιδιά να συγκεντρώνονται και να ξεχωρίζουν σχήματα και χρώματα.

 

Οι επιλογές που έχουμε κάνει βασίζονται και στη δική μας εμπειρία αλλά και σε επαγγελματίες που ασχολούνται με τα νήπια (πχ. νηπιαγωγούς, εργοθεραπευτές) που τα έχουν επιλέξει σαν εκπαιδευτικά εργαλεία – παιχνίδια για τα παιδιά. Δοκιμάστε κάποια και σίγουρα θα τα ευχαριστηθείτε!