8+1 tips για να βγάλετε τέλειες φωτογραφίες το μωρό σας!

Με αφορμή τα νέα μωρά στην οικογένεια του moms.gr, αναζητήσαμε καινούργιους τρόπους για να απαθανατίσουμε τις πρώτες τους στιγμές, ώρες, μέρες και τα πάντα όπως κάθε νέα μανούλα! Μέσα από την διαδικασία αυτή μάθαμε πολλά πράγματα και κολπάκια τα οποία θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας!

8+1 tips για να βγάλετε τέλειες φωτογραφίες το μωρό σας ( σχεδόν ) σαν επαγγελματίας!

Η προετοιμασία είναι το παν.

Ιδανικά η καλύτερη περίοδος για να προετοιμαστείτε είναι πριν έρθει το μωρό ( ρουχαλάκια, πανιά , καλαθάκια κ.λ.π. ). Ένα πολύ όμορφο φορμάκι, ένα  cute σκουφάκι που είδατε στο ίντερνετ και το ερωτευτήκατε, θα σας λύσουν τα χέρια όταν έρθει το μωρό και δεν θα έχετε τον χρόνο ή και την ενέργεια!

Η προετοιμασία θα σας βοηθήσει και στη περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάποια ανακοίνωση στους φίλους και στους συγγενείς σας, όπως αυτή η φανταστική φωτογραφία από το μαιευτήριο!

Γνωρίστε τις ρυθμίσεις κάμερας του κινητού σας.

Καλό θα ήταν μην βασίζεστε στην αυτόματη λειτουργία του τηλεφώνου σας. Φυσικά πατώντας με το δάκτυλο στην οθόνη, η κάμερα θα επικεντρωθεί στο σημείο που θέλετε δίνοντας μεγαλύτερη εστίαση (focus) στο αντικείμενο. Ωστόσο, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική ποιότητα της εικόνας κάνοντας κάποιες τροποποιήσεις.
Τα περισσότερα τηλέφωνα έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις μεταξύ τους, αλλά τα περισσότερα είναι σε θέση να σας επιτρέψουν να ελέγχετε την εστίαση (focus), την έκθεση (exposure), την ισορροπία λευκού (white balance) καθώς και το ISO.

Μην αγχώνεστε να βγάλετε την καλύτερη πόζα, γιατί θα χάσετε τις πραγματικές στιγμές!

Η αλήθεια είναι ότι για τις αυθεντικές στιγμές θα πρέπει να έχετε το κινητό/κάμερα μαζί σας συνέχεια σαν να φτιάχνετε ντοκιμαντέρ! Αλλά αυτές οι στιγμές πραγματικά είναι ανεκτίμητες. Μια αγκαλιά με το αδερφάκι του, ένα γλυκό χασμουρητό , το κράτημα του δαχτύλου σας είναι αναμνήσεις που θα θέλετε να τις έχετε για πάντα!

Και φυσικά μην ξεχνάτε τις μικρές λεπτομέρειες που λένε μια ιστορία, όπως ένα πλεκτό σκουφάκι ή ένα παπουτσάκι από την γιαγιά!

Φωτογραφίστε όλες τις πρώτες φορές!

Εάν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε τι να τραβήξτε, η καλύτερη λύση είναι οι πρώτες φορές! Το πρώτο μπάνιο, το πρώτο γέλιο, τα πρώτα Χριστούγεννα κ.λ.π. Είναι εύκολες και φτιάχνουν φανταστικά άλμπουμ!

 

Θυμηθείτε να φωτογραφίσετε την ΜΑΜΑ και τον ΜΠΑΜΠΑ με το μωρό!

Εδώ θα χρειαστείτε έναν συγγενή/φίλο ή ένα τρίποδο και χρονόμετρο. Θα μας θυμηθείτε όμως όταν δείτε τις οικογενειακές σας φωτογραφίες και θα είστε όλοι μαζί. Και όταν μεγαλώσει το μωράκι σας θα θέλει να δει πως μοιάζατε όταν γεννήθηκε, όπως αρέσει σε όλους μας να βλέπουμε παλιές φωτογραφίες!

Προγραμματίστε!

Σαν καινούργια μαμά θα δείτε ότι οι αυτά που θέλετε να κάνετε, κάπως μένουν πίσω…Είναι πολύ βασικό να προσπαθείτε να προγραμματίσετε την φωτογράφηση. Θα είναι την πρώτη του μήνα, θα είναι στα μέσα; Ότι σας βολεύει και θυμάστε πιο εύκολα.  Ένα πολύ πρακτικό αξεσουάρ που συνδυάζει πρόγραμμα και τέλειο background είναι τα σεντονάκια φωτογράφησης!

Μια μικρή βοήθεια;

Μερικές πόζες μπορεί να αποδειχθούν λίγο δύσκολες για να τα κάνετε όλα μόνη σας. Μπορεί να πέσει η  πιπίλα, μπορεί να τρέξει λίγο σάλιο ή απλά να διορθώσει λίγο την στάση όσο εσείς κρατάτε την κάμερα… ένας βοηθός θα αποδειχτεί πολύ χρήσιμος!

 

Ποιος να συγκριθεί μαζί του;

Σίγουρα βοηθάει να παίρνετε ιδέες από το ίντερνετ αλλά να έχετε στο μυαλό σας πάντα να φωτογραφίζετε από καρδιάς, αν αφήσετε να σας καθοδηγήσει το ένστικτό σας θα δείτε φανταστικά αποτελέσματα. Τι σας άρεσε σήμερα, ένα χαμόγελο; Ο τρόπος που τέντωσε τα χεράκια του; Πιάστε την κάμερα ή το κινητό και βγάλτε την φωτογραφία!

 Χαρείτε το!

Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα ως φωτογράφος είναι ότι μπορείτε να τραβήξετε πολύτιμες εικόνες των δικών σας παιδιών. Επωφεληθείτε από το ταλέντο σας και χαρίστε την οικογένειά σας πολύτιμες εικόνες του μωρού σας