Για την καλύτερη επαναφορά του σώματος μετά την εγκυμοσύνη.

Κάθε γυναίκα όταν με το καλό γίνει μαμά, προσπαθεί να ανακαλύψει το καινούριο κόσμο της μητρότητας. Οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά. Θηλασμός, αποστείρωση, φροντίδα του νεογνού κλπ. Δεν πρέπει όμως να παραμελεί και τον εαυτό της, καθώς και η ίδια έχει ανάγκες, ιδιαίτερα στην περίοδο της λοχείας. Εδώ λοιπόν γεννιέται ένα ακόμη ζήτημα…Πώς θα επανέλθει το σώμα?

Για να κρατήσουμε λοιπόν τις όμορφες μνήμες από την εγκυμοσύνη στη καρδιά μας και όχι στο κορμί μας, είναι σπουδαίο να αποκτήσουμε μια καλή ζώνη λοχείας από ύφασμα υποαλλεργικό, μη συνθετικό, για να αναπνέει το δέρμα. Αυτό που κάνει η ζώνη και δεν μπορούμε να πετύχουμε με άλλο τρόπο είναι:η συνεχής άσκηση πίεσης στα σημεία που έχουν υποστεί χαλάρωση. Στην περίοδο της λοχείας, το σώμα προσπαθεί να επανέλθει στα αρχικά, προ εγκυμοσύνης επίπεδα. Με τη χρήση της ζώνης, λοιπόν, βοηθάμε να επανέλθουν τα εσωτερικά όργανα, τα οποία έχουν μετατοπιστεί, ταχύτερα και αρτιότερα στη θέση τους.

Η ζώνη υποστηρίζει σωστά τους κοιλιακούς μύες, οι οποίοι έχουν υποστεί χαλάρωση και συντελεί στην επαναφορά τους. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της καισαρικής τομής που το σώμα έχει αυξημένες ανάγκες, προστατεύει το σημείο της τομής και στηρίζει την περιοχή στο υπογάστριο. Επίσης, η ζώνη υποστηρίζει σωστά την σπονδυλική στήλη και βελτιώνει τη στάση του σώματος, όταν στεκόμαστε ,ακόμη και όταν θηλάζουμε (που η σωστή και άνετη στάση του σώματος ειναι το Α και το Ω για έναν επιτυχημένο θηλασμό). Βοηθάει στην καταπολέμηση την ραγάδων και τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς. Επιπλέον, η πίεση που ασκεί, λειτουργεί καταπραϋντικά στους πόνους της πλάτης, της μέσης αλλά και της καισαρικής τομής. Τέλος, ενισχύει την αυτοπεποίθηση της νέας μαμάς αφού κολακεύει το κορμί και το κάνει να δείχνει πιο ελκυστικό και ντελικάτο. Παράλληλα, βοηθά ψυχολογικά, στη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής, ενισχύει δηλαδή την επιθυμία μας για δίαιτα. Όταν φοράμε τη ζώνη, δύσκολα θα αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί σε συχνές διατροφικές ατασθαλίες.

Στα παραπάνω βέβαια εάν προστεθεί σωστή άσκηση από την περίοδο της εγκυμοσύνης, για την ενίσχυση των μυών, εφόσον βέβαια επιτρέπεται, το comeback θα είναι θεαματικό!

Τάνια

 

 

Αφήστε μια απάντηση